Op reis internetten met je telefoon?
Op reis internetten met je telefoon?

Op reis internetten met je telefoon?

Er zijn waarschijnlijk andere dingen waar je aan denkt wanneer je bezig bent met het voorbereiden van je reis. Van reisdocumenten en ander papierwerk tot accommodatie en bagage: er is voldoende om te regelen. Toch komt er nog iets bij kijken: namelijk het internet. Je gaat natuurlijk meestal niet veelvuldig gebruik maken van het internet wanneer je op reis bent. Toch is het wel iets wat de meesten goed en op tijd willen regelen.

Lokale prepaid simkaart

Een voor de hand liggende optie is om lokaal in het land waar je je bevindt tijdens je reis een simkaart aan te schaffen. Deze kun je in je telefoon plaatsen en gebruiken zolang je daar verblijft. 

Dit is een eenvoudige oplossing, en kan natuurlijk voldoen. Wel is het zaak om rekening te houden met een aantal factoren. Zo kun je bijvoorbeeld best duur uitkomen. Tarieven voor internetten zijn in het buitenland namelijk niet altijd even goedkoop. Het is aangeraden dit goed te controleren, voordat je een keuze maakt.

Je eigen abonnement of simkaart gebruiken

Een andere optie is om je eigen mobiele abonnement of prepaid simkaart te gebruiken. Dit betreft dus je Nederlandse aansluiting. 

Binnen Europa gebruik je je data, belminuten en sms’jes op dezelfde manier als in Nederland. Er zijn dus geen extra kosten, zoals roamingkosten. Deze extra kosten zijn een tijdje geleden afgeschaft binnen Europa, waardoor je eenvoudig je Nederlandse aansluiting kunt gebruiken. Kies je hiervoor, let er dan wel goed op dat je geen kosten buiten je bundel maakt. Deze kunnen namelijk wel hoog oplopen, vooral in het buitenland (ook binnen Europa).

Ga je op reis naar een land buiten Europa, dan kun je je Nederlandse abonnement of prepaid simkaart niet gebruiken tegen dezelfde tarieven. De kosten lopen dan hoog op; het is dan niet aangeraden om je Nederlandse aansluiting te gebruiken.

Een data only kaart voor op reis

Er bestaan simkaarten die ontwikkeld zijn voor alleen internet. Wil je op reis internetten met je telefoon, of een ander apparaat, dan is een dergelijke simkaart dus geschikt. Wil je ook een telefoonnummer hebben, dan kun je beter voor een standaard prepaid simkaart kiezen.

Belangrijke voordelen van data only kaarten zijn onder andere dat er in veel landen meerdere netwerken op aangesloten zijn, dat er sprake is van voordelige tarieven voor internet, en dat data lang houdbaar is. Voor meer informatie over data simkaarten, bezoek de volgende pagina: prepaidsimkaart.net/data-simkaart.

Voor welke optie je ook kiest, het is fijn om op reis altijd bereikbaar te zijn, ook al maak je wat minder gebruik van het internet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *