5 tips om spanning op je bruiloft te voorkomen
5 tips om spanning op je bruiloft te voorkomen

5 tips om spanning op je bruiloft te voorkomen

Je gaat trouwen en je kan de kriebels in je buik op de ochtend van de bruiloft niet voorkomen. Het is geheel normaal en iedereen krijgt hiermee te maken. Maar hoe ga je om met deze spanning en hoe zorg je ervoor dat je toch rustig blijft? Om te voorkomen dat je compleet in paniek raakt, hebben wij een aantal tips voor je opgesteld. Je wilt natuurlijk uitgerust op je speciale dag verschijnen in jullie mooie bruidsauto. Benieuwd? En kan jij wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Rustige omgeving

Het is zover, je gaat trouwen met de liefde van je leven. Je ziet het al helemaal voor je, aankomen in je trouwauto, optutten met vrienden, en gaan discussiëren over hoe de dag eruit gaat zien. Maar misschien is dit niet de meest verstandige keuze. Het is helemaal niet zo gek als je wat behoefte hebt aan rust, voordat de drukke dag van start gaat. Plan daarom bijvoorbeeld een uurtje rust in, waarin jij je gedachten even op nul kunt zetten.

Eten en drinken

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar de kans is groot dat jij goed vergeet te eten en te drinken. De spanning en zenuwen die door je buik gieren kunnen ervoor zorgen dat je hier helemaal niet bij stil staat. Het is niet zo gek dat het eten wat minder zal smaken. Regel daarom bijvoorbeeld je favoriete ontbijt voor de bruiloft. Wellicht dat dit iets makkelijker naar binnen gaat dan een normale boterham. En geloof ons, eten en drinken doet wonderen!

Mediteren

Mediteren, misschien klinkt dit voor jou allemaal wat te zweverig. Maar zet je hier eens overheen en geef het een kans! Het kan echt flink helpen tegen stress en het helpt je te ontspannen. Je kan dit doen door middel van het luisteren van een podcast of download een meditatie-app. Maar alleen al ademhalingsoefeningen doen wonderen. Wanneer je je focust op je ademhaling, neemt de spanning af. 

Ceremoniemeester

Je bent waarschijnlijk al dagen, maanden of misschien wel jaren bezig met het plannen van je trouwerij. Je hebt het beeld van hoe het eruit moet komen te zien al helemaal in je hoofd zitten. Maar hoe goed alles gepland is, er kan altijd iets mis gaan. En nee, dit zeggen wij niet om jou bang te maken maar om te helpen. Maar er is geen reden voor paniek want je hebt altijd nog de ceremoniemeester. Hij of zij kan ervoor zorgen dat alles de hele dag op rolletjes loopt. Zo worden er al een hele hoop zorgen uit handen genomen! Klinkt niet verkeerd, toch?

Leef in het moment

Wat als ik onderweg naar het altaar val? Wat als mijn trouwjurk vies wordt? Wat als het weer niet mee zit? Adem eens diep in en uit, en probeer even tot jezelf te komen. Stressen om zelf bedachte scenario’s, heeft natuurlijk totaal geen zin. Probeer je hoofd koel te houden en eens wat meer te gaan leven in het moment zelf. Je bent jezelf nu alleen maar gek aan het maken. En wie zou het nou merken als de dag wat anders loopt dan gepland? Inderdaad, niemand! En zeg nou eerlijk, mocht er iets misgaan dan kan je er later toch alleen maar om lachen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *