De natuur biedt voedselbronnen: wild oogsten en jagen
De natuur biedt voedselbronnen: wild oogsten en jagen

De natuur biedt voedselbronnen: wild oogsten en jagen

Overlevingsvaardigheden op het gebied van voedsel zijn een van de hoekstenen van overleven. De natuur biedt een overvloed aan eetbare planten, vruchten en dieren die gevoed moeten worden. Wildplukvaardigheden of jachtstrategieën kunnen in dit scenario essentieel blijken. Hier zijn een paar tips om voedsel te vinden tijdens het survivallen in de Ardennen

Wildplukken

Maak kennis met eetbare planten in je regio en identificeer giftige planten voordat je wilde groenten, bessen, noten of eetbare bloemen verzamelt om wild te plukken. Let op bij het verzamelen van wilde eetbare planten die giftige elementen kunnen bevatten die speciale behandeling vereisen bij het plukken. Zorg er ook voor dat je weet welke delen eetbaar zijn, zodat je ze veilig kunt bereiden.

Vissen

Vissen kan een efficiënte en duurzame methode zijn om voedsel uit de natuur te oogsten. Leer verschillende vistechnieken zoals hengelen, speervissen en het maken van visvallen; weet ook welke vissoorten in jouw regio voorkomen en wanneer en waar het optimaal is om naar voedsel te vissen.

Jagen

Jachtvaardigheden kunnen zorgen voor vitaal eiwitrijk vlees in noodsituaties. Leer de basisprincipes van de jacht, zoals het spotten van dieren, het maken van vallen en het gebruik van jachtapparatuur met pijl en boog; en ook alle plaatselijke beperkingen of jachtwetten die in jouw regio gelden.

Vallen zetten

Het zetten van vallen kan je helpen bij het vangen van kleine dieren voor voedsel. Je leert verschillende vangtechnieken terwijl je experimenteert met eenvoudige klemmen en strikken om deze dieren ethisch en verantwoord te vangen. Vergeet niet om alle dieren ethisch te behandelen.

Waterbronnen

Veilig drinkwater is net zo essentieel voor het leven als voedsel; leer waterbronnen te vinden zoals beken, riviertjes en meren en investeer in zuiveringstechnieken en -apparatuur om ervoor te zorgen dat het drinkbaar blijft.

Kennis en praktijk

Jezelf vertrouwd maken met de plaatselijke flora en fauna is de sleutel tot succesvol jagen en wildplukken. Boeken lezen, cursussen volgen of begeleiding zoeken van professionals om je horizon te verbreden zijn geweldige manieren om dit begrip uit te breiden; oefen regelmatig om vertrouwen op te bouwen in het vinden van voedsel in de natuur.

Pas altijd duurzame principes toe bij het verkrijgen van voedsel; neem alleen wat nodig is en bescherm de natuurlijke omgeving waarin je werkt. 
Bron: https://www.survivallife.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *